Veleposlaništvo RS Atene /Napovednik /
18.10.2016  

Festival Break the Chain: Literarni dogodek na temo trgovine z ljudmi

V Atenah od sobote, 22. oktobra,  do nedelje, 23. oktobra, v Technopolisu poteka festival Break the Chain.

Omenjeni festival, ki v Atenah poteka drugo leto zapored, je namenjen obveščanju in ozaveščanju ljudi o enem izmed perečih problemov in izzivov tega stoletja, trgovini z ljudmi, ter hkrati predstavlja platformo za posvetovanje, izmenjavo mnenj, oblikovanje predlogov in stališč. Festival preko družbene kampanje, umetnosti, kulture in izobraževanja opozarja in poskuša zmanjšati povpraševanje po trgovini z ljudmi.

Program letošnjega festivala je bogat z izobraževalnimi in ustvarjalnimi delavnicami, okroglimi mizami, fotografskimi razstavami, gledališkimi projekcijami, plesnimi predstavami, predvajanji filma ipd.

V soboto, 22. oktobra, bo ob 10.30 uri potekala otvoritev festivala, na katerem bo imela pozdravni nagovor tudi veleposlanica Republike Slovenije v Atenah mag. Anita Pipan.

V nedeljo, 23. oktobra, ob 17.00, bo na literarnem dogodku na temo trgovine z ljudmi nastopila tudi Polona Kovač, vodja projektov v društvu Ključ, ki deluje na področju boja proti trgovini z ljudmi že več kot 10 let. Njene izkušnje na navedenem področju so bile podlaga tudi za več literarnih del, od katerih bo dva (Razbite sanje - Shattered Dreams in Loverboy) predstavila grški javnosti.

Dvodnevni festival je organiziran ob podpori grškega Ministrstva za zunanje zadeve, občine Atene in ostalih relevantnih deležnikov v Grčiji, nastop Polone Kovač pa bo potekal ob podpori Slovenskega veleposlaništva v Atenah.

Več o festivalu in njegovem programu najdete: http://www.breakthechain.gr/