Veleposlaništvo RS Atene /Napovednik /
08.03.2018  

Dobrodelni diplomatski koncert v Atenah

V četrtek, 15.3.2018, bo v Atenah že 5 leto zapored potekal dobrodelni koncert na katerem bodo nastopili veleposlaniki in diplomati na mandatu v Grčiji ter njihovi družinski člani, na odru pa se jim bodo pridružili tudi priznani grški glasbeniki.

Letos bodo na koncertu nastopili diplomati iz naslednjih držav: Avstrije, Češke, Nemčije, Gruzije, Italije, Japonske, Kazahstana, Litve, Luksemburga, Moldavije, Palestine, Poljske, Romunije, Ukrajine in tudi Slovenije. Na odru se jim bodo pridružili tudi priznani umetniki kot so sopranistka Celia Caterina Costea, flavtist  Stathis Karapanos, Takis Farazis Jazz Duo in pianist Dimitris Giakas.

Koncert bo vključeval dela Debussy, Chopin, Bizet, Nicolae Bretan, Mikis Theodorakis, in jazovske vložke Charlie Haiden, Giannis Balikos in Harold Arlen. Diplomatski zbor pa bo vodil priznani grški zborovodja Agathangelos Georgakatos.

Produkcijo koncerta že peto leto zapored vodi priznani grški operni pevec Nikos Tsaousis.

Sponzorji: Groupama, Mytilinaios Group
Podporniki: Greek-Romanian Cultural Association (“Armonia”)
Medijsko sodelovanje: KATHIMERINI, ERT

Kdaj: četrtek, 15. marca 2018 ob 20. uri
Kje: Parnasos Literary Society (Karitsi Square 8, Athens)
Vstopnice: Pisarna SOS Children's Villages, 12-14 Karageorgi Servias street (1. nadstropje), tel. 210-33 13 661. Cena vstopnice (med 20 in 30 eur) vključuje tudi sprejem po koncertu.

Izkupiček koncerta bo namenjen podpori SOS Children’s Villages v Grčiji.