Veleposlaništvo RS Atene /Novice /
22.06.2018  

Sprejem ob Dnevu državnosti Republike Slovenije v Atenah

Slovensko veleposlaništvo v Atenah je v obeležitev dneva državnosti Republike Slovenije 21. junija 2017 v hotelu St George Lycabettus, organiziralo diplomatski sprejem. Dogodka se se udeležili gosti iz diplomatskega zbora, predstavniki grškega parlamenta, vladnih ministrstev ter institucij, medijev, gospodarstva, akademske sfere in civilne družbe ter člani slovenske skupnosti v Atenah.

V pozdravnem nagovoru je veleposlanica Pipan med drugim na kratko spregovorila o sodelovanju med Slovenijo in Grčijo, poudarila zavezanost obeh držav k napredku regije Zahodnega Balkana, čestitala za pogumno državniško držo dveh premierjev in dogovor o rešitvi vprašanja imena Makedonije, ter spomnila na prvo obeležitev svetovnega dneva čebel in v kontekstu pomena mednarodnega sodelovanja izpostavila organizacijo čebelje družine, ki deluje kot super organizem, od katerega se lahko veliko naučimo tudi subjekti mednarodnih odnosov.

Na dogodku smo s pomočjo materialov STO s promocijskim gradivom, roll upi ter fotografijami predstavili Slovenijo kot zeleno, zdravo in aktivno turistično destinacijo. Ena od miz je bila posvečena čebelam, s promocijskimi materiali, čebeljimi produkti slovenskih čebelarjev in slovenskih podjetij. Na dogodku ponudili orehovo in makovo potico, slovensko penino, pivo ter vina.