Veleposlaništvo RS Atene /Novice /
21.08.2017  

Center RS za mobilnost in evropske programe izobraževanja in usposabljanja (CMEPIUS)

CMEPIUS kot Nacionalna agencija skrbi za izvajanje največjega evropskega programa na področju izobraževanja, usposabljanja, mladih in športa – program Erasmus +. Poleg tega so pristojni za številne druge projekte, programe in pobude, s katerimi krepijo sodelovanje, učno mobilnost ter projekte sodelovanja slovenskih in tujih izobraževalnih institucij.

V letu 2015 se je program Erasmus+ odprl v svet in tako še dodatno odprl obzorja ter možnosti za sodelovanje visokošolskim institucijam. V okviru te akcije so omogočene mobilnosti študentov in akademskega osebja praktično z vsemi državami sveta.

Študijske izmenjave in različne štipendije za študij državljanov drugih držav v Sloveniji se izvajajo oz. so na voljo tudi na podlagi številnih sklenjenih bilateralnih sporazumov.

CMEPIUS ima med drugim tudi nalogo, da skrbi za promocijo slovenskega visokošolskega prostora, kar se odvija predvsem preko spletne strani www.studyinslovenia.si in sejmov, ki potekajo v različnih državah sveta. Z namenom promocije pa ima CMEPIUS tudi pomembno nacionalno vlogo kot slovenski nacionalni EURAXESS center za mobilnost raziskovalcev (www.euraxess.si) .

Več informacij:
http://www.cmepius.si/vstopna-posamezniki/