Veleposlaništvo RS Atene /Novice /
27.04.2017  

Bilateralne politične konzultacije o regiji Zahodnega Balkana

V torek, 25. aprila 2017, so v Atenah potekale bilateralne politične konzultacije o regiji Zahodnega Balkana  med Slovenijo in Grčijo, ki sta jih vodila vodja Sektorja za širitev in jugovzhodno Evropo v Ministrstvu za zunanje zadeve Republike Slovenije Alenka Košir in direktor za Jugovzhodno Evropo na Ministrstvu za zunanje zadeve Helenske republike veleposlanik Dimosthenis Stoidis.

Sogovornika sta izpostavila zadovoljstvo nad nadaljevanjem sodelovanja in krepitvi bilateralnih srečanj med obema državama. Izmenjala sta poglede na aktualen položaj na Zahodnem Balkanu, regiji, ki je visoko na agendi in posebnega pomena za obe državi. Posebno pozornost sta namenila razmeram v Makedoniji in Albaniji. Strinjala sta se, da mora Evropska unija okrepitvi svojo prisotnost in vlogo v regiji.

V okviru političnih konzultacij je imela vodja sektorja Košir tudi ločeno srečanje z direktorjem oddelka za odnose s Turčijo v Ministrstvu za zunanje zadeve veleposlanikom Nikolaosom Garilidisem, s katerim sta izmenjala poglede na trenutne razmere in položaj v Turčiji.