Veleposlaništvo RS Atene /Novice /
22.03.2017  

Nastop umetnice Anje Štefan na pripovedovalskem festivalu v Atenah

Priznana in večkrat nagrajena pisateljica, pesnica in pravljičarka, organizatorka slovenskega pripovedovalskega festivala v Cankarjevem domu ter urednica zbirk ljudskih pripovedk Anja Štefan je 21. marca v Atenah nastopila na četrtem atenskem mednarodnem pripovedovalskem festivalu. Festival, ki poteka med 19. in 26. marcem z naslovom “Europe under transformation-The transformations of Europe” in je posvečen svetovnemu dnevu pripovedovanja zgodb, ki ga obeležujemo 20. marca.

Anja Štefan je grški in mednarodni publiki v kulturnem centru Melina Mercouri skozi ljudske pesmi in  pripovedovano besedo v angleškem jeziku predstavila slovensko ljudsko izročilo, njen nastop pa se je odvijal pod naslovom "Bela kača". Dogodek je bil namenjen odrasli publiki, številni gostje pa so se z umetnico po zaključku dogodka še dalj časa zadržali v pogovoru.

Nastop ga. Štefan na pripovedovalskem festivalu je bil podprt s sredstvi kulturne žepnine Ministrstva za zunanje zadeve in Ministrstva za kulturo Republike Slovenije.