Veleposlaništvo RS Atene /Novice /
16.03.2017  

Diplomacija in glasba za dober namen

Včeraj, 15.3.2017, so veleposlaniki in diplomati na mandatu v Grčiji in njihovi družinski člani, že četrto leto zapored, združili moči s priznanimi grškimi umetniki in skupaj nastopili na posebnem dobrodelnem glasbenem dogodku v glavni koncertni dvorani v Atenah (Megaron). Dogodek je potekal pod pokroviteljstvom grškega ministrstva za zunanje zadeve, celoten zaslužek koncerta pa je bil namenjen  organizaciji SOS Children's Villages v Grčiji za opremo in izgradnjo SOS hiše na Kreti.

Letos so poleg Slovenije, na dogodku nastopili tudi predstavniki Avstralije, Avstrije, Bangladeša, Kanade, Češke, Nemčije, Gruzije, Japonske in Luksemburga. Na odru so se jim pridružili priznani grški umetniki, sopranistka Anna Stylianaki, bariton Dionisis Sourbis, the Takis Farazis Jazz Trio in pianisti Evgenia Votanopoulou, Dimitris Giakas in Panos Karan.

Koncert je vključeval dela Schuberta, Vivaldija, Chopina, Rossinija, Čajkovskega, Leharja, Verdija, Puccinija idr. Zbor diplomatov je vodil priznani grški zborovodja Agathangelos Georgakatos.

Dogodek, ki je bil tudi letos izredno dobro obiskan, je režiral grški operni pevec in član Grške opere, Nikos Tsaousis.