Veleposlaništvo RS Atene /Novice /
09.02.2017  

Obeležitev slovenskega kulturnega praznika na Cipru

Veleposlaništvo Republike Slovenije je v sodelovanju s častnim generalnim konzulom na Cipru, dr. Evrosom Alexandroujem, 8. februarja v počastitev slovenskega kulturnega praznika in 25 letnice vzpostavitve diplomatskih odnosov med Republiko Slovenijo in Republiko Ciper,  organiziralo otvoritev razstave "I feel Slovenia. I feel 25".

Dogodek je potekal v glavnem kulturnem centru v Limassolu, drugem največjem mestu v Republiki Ciper. Dogodka se je udeležilo okrog 130 gostov, predstavnikov mestne občine in lokalnih institucij, umetnikov, nekateri lokalni mediji, poslovneži in druga zainteresirana javnost, vključno z okrog 30 Slovenci, ki živijo v Limassolu, ali v okoliških krajih.

Glavna govorca na dogodku sta bila župan mesta Limassol, Nicos Nicolades in veleposlanica Pipan. Župan Nicolades je v govoru med drugim govoril o svojih zelo pozitivnih vtisih iz obiska Slovenije, o prepoznavnem delu častnega konzula Alexandrouja ter o interesu Limassola za vzpostavitev medmestnega sodelovanja z enim od slovenskih mest. Veleposlanica Pipan je predstavila vsebino razstave in goste povabila, da Slovenijo obiščejo in spoznajo iz prve roke.

 

Gostje na otvoritvi so lahko uživali v slovenskih vinih in penini.

Razstava bo odprta do 15. februarja.

Naslov:
House of Arts and Letters
7, 16 Iouniou 1943 – Limassol (Glastonos street)