Veleposlaništvo RS Atene /Novice /
31.01.2017  

Srečanje s predstavnikoma slovenskega podjetja JUB ter grškim podjetjem FIBRAN, s podružnico v Sloveniji

Veleposlanica Pipan se je danes, 31.1.2017, srečala s predstavnikom slovenskega podjetja JUB v Grčiji, gospodom Konstantinosom Bakalasom in predstavnikom grškega podjetja Fibran, ki ima svojo podružnico tudi v Sloveniji, Yiannisom Mitropoulosom. Namen srečanja je bil interes obeh predstavnikov po poglobiti sodelovanja s slovenskim veleposlaništvom v Atenah ter iskanju priložnosti za dodatno promocijo slovenskih podjetij v Grčiji.

Skupina JUB je slovensko, sodobno in mednarodno uveljavljeno proizvodno podjetje z močnimi lastnimi blagovnimi znamkami, ki danes obsega enajst odvisnih družb in posluje na več kot tridesetih trgih širom Evrope in zunaj nje. Začetki proizvodnje mineralnih barv na današnji lokaciji podjetja segajo v leto 1875, ko je Viktor Gale, lastnik mlinov za žito, pričel mleti različno obarvane minerale tako imenovane zemeljske barve. Danes JUB odlikujejo sodobna avtomatizirana in robotizirana proizvodnja, visoka produktivnost, ekološka osveščenosti in usmerjenost proizvodnje z vsemi ustreznimi certifikati, sodobna energetska urejenost, najsodobnejši lastni razvoj izdelkov in informacijske tehnologije in najvišji bonitetni rang. JUBLAND je grški predstavnik slovenskega podjetja, ki se ukvarja tudi s toplotnimi in hidro izolacijami. V letih delovanja v Grčiji, je JUBILAND s slovenskimi proizvodi sodeloval pri pomembnih renovacijskih projekti v Grčiji, kot na primer prenova novega muzeja Akropole, trgovinskega centra Golden Hall, tovarne Philip Morris in hotela Hilton na Cipru.

Podjetje Fibran (izvorno IZOTEC) je proizvajalec toplotnih izolacij. Leta 1974 je bilo ustanovljeno v mestu Terpin, v bližini Soluna. Svoje izdelke trži v več kot 40 državah v Evropi in po svetu. Od leta 2004 ima predstavništvo tudi v Sloveniji, Novem mestu, z izvozom tud na Hrvaško, Avstrijo… Podjetje nudi načrtovalcem, izvajalcem in investitorjem kakovosten in trajen energijski ščit: s proizvodnjo tehnično izpopolnjenih in ekološko neoporečnih toplotno izolacijskih materialov, s snovanjem naprednih rešitev na področju uporabe izolacij ter odgovornim širjenjem tehničnega znanja med razvojniki, načrtovalci, izvajalci ter uporabniki, ter z aktivnim delovanjem in osveščanjem udeležencev gradnje o ohranjanju ravnovesja v naravi in sonaravnem bivanju, s čimer zagotavlja učinkovito rabo energije ter trajno bivalno ugodje.