Veleposlaništvo RS Atene /Novice /
23.04.2018  

Srečanje z grškim namestnikom zunanjega ministra

Veleposlanica Republike Slovenije Anita Pipan se je v petek, 20. aprila 2018, sestala z grškim namestnikom zunanjega ministra, Ioannisom Amanatidisom, ki bo vodja grške delegacije na Vrhu SEECP na Brdu pri Kranju.

Sogovornika sta se v pogovoru osredotočila na vprašanja s področja kulture, bilateralnega sodelovanja ter izpostavila prijateljske odnose in stabilen političen dialog, ki ga vodita Slovenija in Grčija.

Veleposlanica Pipan je sogovornika seznanila s temami Vrha SEECP in aktivnostmi slovenskega predsedovanja Procesu sodelovanja v Jugovzhodni Evropi ter mu predstavila slovenske zunanjepolitične prioritete. Pri tem je posebej predstavila prihajajoče aktivnosti slovenskega veleposlaništva ob obeležitvi Svetovnega dneva čebel v Grčiji. 

Namestnik grškega zunanjega ministra Amanatidis je izpostavil zgodovinske vezi, ki družijo Slovenijo in Grčijo in interes za krepitev sodelovanja na področju kulture in izobraževanja, pri čemer je posebej izpostavil izkoriščanje skupne kulturne dediščine Ioannisa Kapodistriasa, prvega guvernerja neodvisne grške države, katerega družinske vezi izhajajo iz mesta Koper, v Sloveniji.